15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

<>15 jaar en ouder

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

Speciaal voor de jeugd op de middelbare school is er een uitgebreide collectie gesproken boeken en karaokeboeken. Deze boeken zijn gerangschikt voor de literatuurlijst én zijn gesorteerd op leeftijd en niveau. Vind hier dus makkelijk en snel een gesproken boek of karaokeboek dat bij je past. Zo kun je voortaan ook luisteren voor je lijst, waar en wanneer je maar wilt. Dus oortjes in en luisteren maar!

Naar passendlezen.nl/voorjelijst

Zapp! 11: Laat je niet beperken door je beperking!

Meer jonge mensen met een beperking op zichtbare plekken in de samenleving, dat is een van de belangrijke pijlers in het leven van de Daan de Kort, Tweede Kamerlid voor de VVD, voormalig wethouder in Veldhoven, voormalig DJ Braille en nog maar 29 jaar oud.

Want, zo zegt hij in een van de laatste interviews van Doreen ter Beest in de nieuwste Zapp van de maand november, laat je niet beperken door je beperking. Ook niet als je plotseling blind, slechtziend, of anderszins gehandicapt door het leven moet.

Verder komt uiteraard het klimaat aan de orde, praten we over virussen die ons nog te wachten staan, staan we stil bij volwaardige vleesvervangers, bavianen, harde stemmen, Pikmin Bloom, Spookbrommersen drone badminton. Want, zo zegt hij in een van de laatste interviews van Doreen ter Beest in de nieuwste Zapp! van de maand november, laat je niet beperken door je beperking. Ook niet als je plotseling blind, slechtziend, of anderszins gehandicapt door het leven moet.

Uiteraard heeft Wim Schoonenberg, die in deze Zapp! wordt bijgestaan door een zeer ervaren lezer, nu wel een zeer korte en vrij overbodige mening over No Time To Die, maar ook over het nieuwe album van Abba, Voyage, dat in ieder geval in België alle records breekt. 

Dat geldt ook voor de biografie over onze toekomstige koningin Amalia, maar dan in Nederland, een land waar je nog steeds prima aan je toekomst kunt werken, zo leert het verhaal van Linda, en waar je tijdens lockdowns prettig kunt genieten van Netflix of Amazon Prime en kunt luisteren naar audiotijdschriften als Zapp!

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.