15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

<>15 jaar en ouder

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

Sara Langeveld uit Delfgauw maakt furore bij de VN in New York en in Zapp!

Sara is 17 jaar en ging als vertegenwoordiger van Nederlandse scholieren naar de Youth Climate Summit van de VN in New York en sprak daar met Mark Rutte en andere wereldleiders over hoe we meer bewustzijn kunnen creëren rondom klimaatverandering. Ook won ze onlangs een Young Impact Award in de categorie Environment.

Ook haar Young Impact-collega Jan Peter van Irsel (18) komt aan het woord. Hij was eveneens genomineerd voor deze prestigieuze prijs, maar bij hem bleef het helaas bij een nominatie. Maar dat ze beiden, ook in deze tijden, de wereld positief en duurzaam willen beïnvloeden en impact willen maken op anderen en op de wereld, maakt hen in de ogen van Zapp! altijd winnaar.

Verder schreef Lotte de Bitter een open brief aan Mark Rutte;
zijn Chinese tieners, weliswaar met mondkapje, al wel weer naar school; 
en hoe is het eigenlijk om jong, blind en dan ook nog gay te zijn?
Of hoe is het eigenlijk om flaporen te hebben?
Wat zijn de favoriete jeugdboeken van Ronald Giphart?
Waarom nam Glen Faria een lied op met zijn tienerzoon?
En heeft de blauwe lucht écht met corona te maken?

Zomaar wat vragen die beantwoord worden in deze 5e editie van Zapp! van dit jaar.

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.