15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

<>15 jaar en ouder

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

Speciaal voor de jeugd op de middelbare school is er een uitgebreide collectie gesproken boeken en karaokeboeken. Deze boeken zijn gerangschikt voor de literatuurlijst én zijn gesorteerd op leeftijd en niveau. Vind hier dus makkelijk en snel een gesproken boek of karaokeboek dat bij je past. Zo kun je voortaan ook luisteren voor je lijst, waar en wanneer je maar wilt. Dus oortjes in en luisteren maar!

Naar passendlezen.nl/voorjelijst

Zapp! nummer 12

We hebben de laatste Zapp! van dit jaar opgenomen, en dit zit er allemaal in:

Romy van Gemert werd bijna heel erg beroemd in Nijmegen en omstreken na reportages in de regionale bladen en lokale en regionale televisie, maar haar eeuwige roem is pas echt een feit nu ze ook furore maakt in de laatste Zapp! Romy werd een aantal jaren geleden nagenoeg blind, en om daarmee om te gaan is ze kickbokster geworden bij de sportschool van de wereldberoemde kickboksscheidsrechter: Joop Ubeda. De 23-jarige Nijmeegse kan haar frustraties vanwege haar blindheid nu lekker van zich af slaan.

Verder in deze hoopvolle, “kerstige” Zapp! een kort verslag van Kristina Misiunaite, die aanwezig was bij een evenement dat werd georganiseerd door Envision. Daar werden prachtige presentaties gegeven over hulpmiddelen die het leven van mensen met een visuele beperking een beetje makkelijker kunnen maken, waaronder een door de makers van de veelbesproken OKO-app.

Er is ook een aantal serieuze zaken waaronder een slimme mouw, seksuele voorkeuren, bel-angst en wiskundige formules. Want om die te lezen heb je overzicht nodig. Dat gaat lastig in brailleschrift, zo blijkt.

Maar ook veel typische eindejaarsmuziek, de film West Side Story, drie boekentips waarvan wij de verwachting uitspreken dat die ook in de collectie van Passend Lezen zullen komen in 2022, games, nieuwe muziek, en twee voorlezers in één studio omdat iemand eindelijk een spatscherm heeft gekocht.

We denken dat we 2021 in stijl snel moeten afsluiten en hopen dat 2022 wel weer mooi wordt.

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.