15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

<>15 jaar en ouder

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

De dubbeldikke Zomerzapp van juli en augustus is uit, met maar liefst twee reportages!

In deze tijden van hoog water kan het handig zijn als je weet wat je moet doen als je je in een roeiboot op de Maas of de Waal bevindt en naar de andere kant wilt varen. Ook is het niet verkeerd om een beetje fit te zijn als de stroming heel sterk wordt. Dat leer je allemaal als je luistert naar Zapp! nummer 7 én 8. Verder leer je er veel over als je je aanmeldt bij Rowing without Limits, een stichting die probeert om de mooie roeisport voor iedereen toegankelijk te maken. Maar voordat je het water op mag moet je natuurlijk eerst de techniek tot je nemen, zo hoor je in de reportage die Twan Driessen maakte in Nijmegen.

Verder een interview met skiester, modderworstelaarster en schrijfster Annemiek van Munster. In september komt haar derde boekje uit, en dit keer schrijft Annemiek vanuit het perspectief van haar geleidehond Yoko. Om het boek uitgegeven te krijgen startte zij een heuse crowdfundingsactie, en met succes.

Verder zoekt SUSE nieuwe teamleden; 
bespreken we twee jeugdboeken; 
komen twee goede films waaronder de documentaire Dark Rider langs; 
wordt de nieuwe muziek van Anne Soldaat gewaardeerd; 
is er veel aandacht voor vrijetijdsbesteding, kleding en flirten; 
en omdat flirten ook wel eens succesvol kan zijn in de zomer hebben we ook een handleiding voor de penis toegevoegd.
 

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.