Poezieweek

Het Poëzieweekgeschenk is dit jaar geschreven én ingesproken door publiekslieveling Ramsey Nasr, getiteld: Wij waren onder de betovering. Tien nieuwe gedichten worden gebundeld tot een bijzonder collector’s item. Klanten van Passend Lezen kunnen het boek als geschenk aanvragen. Het geschenk wordt opgestuurd tijdens de actieperiode. Na de actieperiode gelden weer de gebruikelijke uitleenregels. Wees er snel bij, want OP=OP!

Bestel het uitleenexemplaar

Voor deze lustrumeditie van de Poëzieweek schreef Nasr tien gedichten die hij bundelde tot Poëziegeschenk met als titel Wij waren onder de betovering. Het Poëziegeschenk is gebaseerd op de honderden brieven die Vincent van Gogh schreef, vanaf zijn jeugd tot aan zijn dood in 1890. Ramsey Nasr plaatste Van Goghs woorden in een nieuwe context en herschikte deze tot meeslepende poëzie. De spellingswijze van de gedichten varieert van archaïsch tot modern, soms binnen een en dezelfde strofe. Je kunt je verwachten aan een bundel vol korenvelden en kastanjebomen, zonnebloemen en zwarte heide, cicades en citroenen.

Ramsey Nasr

Ramsey Nasr debuteerde in 2000 als dichter met de bundel 27 gedichten & Geen liedZijn tweede dichtbundel, Onhandig bloesemend (2004), werd bekroond met de Hugues C. Pernath-Prijs. In 2005 werd Nasr benoemd tot stadsdichter van Antwerpen. De stadsgedichten werden in 2006 gebundeld onder de titel Onze-lieve-vrouwe-zeppelin. Eind april 2007 ontving Ramsey samen met Tom Lanoye en Bart Moeyaert een eredoctoraat van de Universiteit Antwerpen. Zij ontvingen de onderscheiding voor hun werk als stadsdichters.

Wij waren onder de betovering is ook te bestellen als uitleenexemplaar (streaming, braille en Daisy-cd). 

Bestel het uitleenexemplaar 

Wil je meer lezen van Ramsey Nasr? We hebben de volgende titels van hem in onze collectie:

De fundamenten

Pleidooi voor een fundamenteel andere manier van leven om de Aarde te redden.
Bestel De fundamenten

Mi have een droom 

Bundeling van de gedichten die de Nederlandse dichter (1974- ) schreef als Dichter des Vaderlands, aangevuld met zijn opiniestukken uit die periode. Met cd.
Bestel Mi have een droom

Homo safaricus

Verslag van de dichter (des Vaderlands), schrijver, acteur en regisseur Ramsey Nasr (1974) van een groepsreis met een Vlaamse wetenschappers, biologiestudenten en een cameraploeg naar Tanzania.
Bestel Homo safaricus

De tien geboden 

Interviews met Nederlandstalige schrijvers aan de hand van de Tien Geboden.
Bestel De tien geboden

Ga naar de catalogus

Ben je gek op gedichten? Lees dan eens een van de volgende gedichtenbundels uit onze collectie:

In mijn mand – Lieke Marsman 

In dit bundel behandelt de auteur de grootste thema’s die het menselijke bestaan kenmerken: de waarde van het leven en de plek van de dood in een mensenleven.

Bestel In mijn mand

Pizza en de Dood – Jan Vanriet

Gedichten over de stemming in de samenleving tijdens de coronapandemie.

Bestel Pizza en de Dood

De bloemen van het kwaad – Charles Baudelaire

Vertaling door Menno Wigman van gedichten uit 'Fleurs du Mal' van Charles Baudelaire (1821-1867).

Bestel De bloemen van het kwaad

Die vleugels II – Leo Vroman

Bundeling van de laatste gedichten van Leo Vroman (1915-2014), geschreven vanaf de zomer 2012 tot vlak voor zijn dood.

Bestel Die vleugels 

De Poëzieweek wordt feestelijk op gang getrokken in Arenberg. Ramsey Nasr is eregast van dit poëziefeest en brengt de volgende gasten mee: Mauro Pawlowski, Delphine Lecompte, Gregory Frateur (Dez Mona) en Marieke Lucas Rijneveld. De gastvrouw is Ruth Joos. Ontmoet de gasten live in Arenberg of volg de poëzieavond online via Spotlight! 

Meer informatie over Gedichtendag

<>Poezieweek